Klachten & Fysieke coaching

Heb je last van fysieke klachten of beperkingen in je houding of beweging? Wil je juist klachten voorkomen, je lichaamsbewustzijn verbeteren en beter in je vel zitten?
Dan ben je bij Vitaal aan het juiste adres.
Ieder mens is uniek. Daarom bieden we individueel maatwerk aan.

Staan je klachten niet vermeld in de tabel hiernaast? Twijfel niet en neem contact met ons op.
Want veel klachten en problemen, ook waar je het niet van verwacht, komen voort uit een fysieke disbalans.

Behandelingen

Al onze behandelingen zijn erop gericht je eigen vrije vitale houding van binnenuit weer op te bouwen.
Via de houdings- en bewegingsoefeningen van de Ontwikkelingsmotoriek Niek Brouw herstel je je natuurlijke fysieke balans, en daarmee alle samenwerkingsverbanden in je lichaam.

1e Consult

Bij een 1e consult doen we  een intake. Via een aantal vragen krijgen we meer inzicht in wie jij bent en hoe je klachten mogelijk zijn ontstaan.

Daarna volgt een houdingsdiagnose en aan de hand daarvan stellen we een persoonlijk behandelplan op.

Enkele reacties

Door de oefeningen, de liefdevolle aanpak, vergroot ik mijn innerlijke ruimte, pak ik mijn leven terug. Bedankt TEAM.

Bernadette

Ik had jaren last van hevige hoofdpijn, dus ging ik naar Vitaal.nl om te worden behandeld. De hoofdpijn is nu weg, maar ik ben doorgegaan met het doen van de oefeningen omdat ik kon zien dat deze me hielpen om opnieuw contact met mezelf te maken.

Trea

Na maanden zonder succes onder behandeling te zijn geweest bij een fysiotherapeut vanwege mijn rugpijn, ben ik door de aanpak van praktijk Vitaal nu eindelijk pijnvrij.

Cees

Ik kom al jaren in de praktijk en heb er erg veel  profijt van. Het maakt mij bewust van mijn houding en de uitwerking daarvan in mijn werk en privé

Stefan

Professionele en zeer klantgerichte aanpak. Ik ben inmiddels van een aantal fysieke klachten af en voel me veel beter en steviger in mijn vel.

Rein

De behandeling volgens de methodiek van Niek Brouw geeft mij veel inzicht in mezelf en zorgt ervoor dat ik verder kan groeien i.p.v. stilstaan. In dit proces word ik op een zeer betrokken, persoonlijke en integere wijze begeleid.

Josephine

Behandelplan

Een persoonlijk behandelplan bestaat uit een speciaal op jou gerichte serie oefeningen. Samen met de therapeut neem je per consult een aantal van deze oefeningen door.

10 minuten oefenen per dag

Door de oefeningen thuis te herhalen maak je ze “eigen”. Waardoor je je ik-eigen vitale lichaamshouding weer kan gaan ervaren.
En daarvoor is 10 minuten oefenen per dag al voldoende!

Hoewel we puur fysiek werken, ervaren veel cliënten na verloop van tijd ook meer psychische vrijheid en stabiliteit.

Job Coaching

Individueel aanbod

In je werksituatie heb je je instrument/lichaam nodig om te presteren en je uit te drukken. Blokkades in het lichaam die je niet voelt kunnen je hierin belemmeren en ook tot fysieke klachten leiden. Zonder dat je het merkt verbruik je meer energie dan nodig is en loop je vaak tegen hetzelfde aan. Dit is jammer, het gaat ten koste van je concentratie, creativiteit en plezier in je werk.

Vitaal biedt je een op maat gemaakt programma aan. Neem vrijblijvend contact op!

Aanbod voor bedrijven

Wil je als bedrijf nog meer uit de kwaliteiten van medewerkers halen?
Je personeel efficiënter, met meer motivatie en plezier laten samenwerken en zo het ziekteverzuim terugbrengen? Wij bieden verschillende workshops, lezingen en praktische oefensessies aan om hier effectief op in te spelen.
Een vrije vitale houding van binnenuit zorgt voor een open communicatie onderling.

Geschikt bij uitstek als teamdag op maat.

Interesse? Neem vrijblijvend contact op!

Zangers en musici

Het zijn niet die goede loopschoenen, het is niet die perfect gestemde gitaar, maar het is je lichaam waarmee je het beste uit jezelf haalt. Spanningen in je lichaam, die je soms niet voelt maar er wel zijn, zorgen voor onnodig energieverbruik, veroorzaken op lange termijn blessures en beperken je expressie.

Elk instrument moet regelmatig gestemd worden, anders verliest het aan klank en schoonheid. Dit geldt ook voor je lichaam, je fysieke instrument

Met onze houdings- en bewegingsoefeningen kan jij optimaal van binnenuit je passie, creativiteit en prestatie neerzetten in jouw expressievorm.

Interesse?

Vitaal biedt je een maatwerkprogramma aan in de vorm van individuele begeleiding, cursussen en workshops. Neem vrijblijvend contact op.

Tarieven

 • Behandelingen:
  € 120,-     1e consult anamnese en intake (45-60 min)
  € 95,-*      vervolgconsulten (45 min)
  € 70,-*      
vervolgconsulten (30 min)
  sommige therapeuten, met name Bruno Treipl en Marjan Simons, hebben in bepaalde gevallen ook de mogelijkheid van een behandeling van 30 minuten.
 • Consult fysieke jobcoaching, met name voor ZZP-ers, werkgevers:
  € 95,-*      (45 min)
 •  

*Toeslag per behandeling voor samenwerking met Adriaan Brouw, manueel therapeut: € 10,-

Voor bedrijfsworkshops zijn de tarieven op aanvraag. Neem contact met ons op via info@vitaal.n5

Vergoeding

Wil je weten of je in aanmerking komt voor een gedeeltelijke vergoeding van de behandelkosten? Vraag het dan even na bij je zorgverzekeraar. Of kijk direct in het aanvullende pakket van je ziektekostenverzekering onder de rubriek alternatieve geneeswijzen/ therapeut.

De therapeuten van Vitaal.nl zijn lid van de beroepsvereniging VBAG en geregistreerd bij de RBCZ. De therapeuten zijn via deze instanties aangesloten bij een geschillencommissie en tuchtrecht van de RBCZ.

Bij een klacht over een behandeling wordt eerst getracht dit met u te bespreken. Ook is het mogelijk een onafhankelijke klachtenfunctionaris in te schakelen. Deze kan ondersteuning bieden bij formulering van de klacht of bij onvrede en helpt bij het zoeken naar oplossingen. De therapeut heeft het recht om hiervan op de hoogte gesteld te worden. De praktijk is hiervoor aangesloten bij Quasir.
Voor meer informatie: https://vbag.nl/algemene-informatie/klachten

Voor zelfstandig ondernemers of vanuit je werkgever zijn onze behandelingen als ‘Fysieke Job Coaching’ mogelijk aftrekbaar. Voor meer informatie neem contact op met onze administratie.

Vitaal.nl staat geregistreerd bij de Kamer van Koophandel met nummer: 27361482
Het BTW-nummer van de praktijk is: NL8079.36.406.B01

Vbag_logo
RBCZ-logo_CMYK_payoff